Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Bericht een oud-​Zaandammer Dick Krijt.

Van onze redactie

De schri­jver van dit stukje is geboren op 8 okto­ber 1954 te Zaan­dam. Met m’n oud­ers en vier jaar oud­ere zus woon­den we in de Boten­mak­ersstraat 10 (naast verenig­ings­ge­bouw Chris­telijke Belan­gen). Van­wege de aan­leg van een weg moest o.a. ons huis wor­den ges­loopt en kwa­men we, eind vijftiger/​begin zes­tiger jaren, in een boven­won­ing in de Ros­molen­straat (nr 52A) te wonen. I.v.m. het werk van m’n vader, ver­huis­den we in het voor­jaar van 1969 naar Utrecht. Ik heb een heel fijne jeugd in Zaan­dam gehad en kan daar soms naar terug verlangen.

Kleuter­school

De reden waarom ik met De Zuid­kan­ter con­tact heb gezocht, is dat ik graag meer zou willen weten over de kleuter­school die ik ten tijde van de Boten­mak­ersstraat heb bezocht. Het enige wat ik me daar­van nog kan herin­neren is dat deze in (of in de buurt) van de Valk­straat was geves­tigd en dat er een hek voor stond. Ik zou het erg leuk vin­den, indien een van de lez­ers mij meer infor­matie (bijvoor­beeld de naam) over deze kleuter­school zou kun­nen verschaffen.
Dick Krijt
Zeist
Wilt u hierop rea­geren? Dit e-​mailadres wordt beveiligd tegen spam­bots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bek­ijken.
Joomla tem­plates by a4joomla