Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

De Bullek­erk en het plein
Van onze redac­tie, Ruud Mei­jns

wethMutluerTrijntjePleinOp zondag 27 juni 2021 heeft het plein voor de kerk niet alleen een nieuwe naam gekre­gen maar zijn er ook 11 nieuwe bankjes offi­cieel in gebruik genomen. De (nog) niet offi­ciële naam van het plein is omge­doopt in ‘Tri­jn­tje Jans­dochter Plein’. Tri­jn­tje is de vrouw die in 1637 door de stier op de horens werd genomen en daar­bij beviel van een kind en het leven liet. Wethouder Songül Mut­luer, die de open­ing ver­richtte zal het bij de straat­na­men­com­missie aan­hangig maken om te zien of er een offi­ciële naam­swi­jzig­ing kan komen.

De wethouder Mut­luer opent het naam­bord

Bankjes
Op het plein hebben bedri­jven, verenigin­gen en par­ti­c­ulieren bankjes gead­opteerd ter ere of ter nagedacht­e­nis aan gebeurtenis­sen of per­so­nen. De bankjes staan rond het plein en op elk bankje is een kop­eren plaatje beves­tigd met de naam van de verenig­ing of per­soon
plekkerbank
De fam­i­lie Plekker heeft een bankje gead­opteerd om de in 2019 overleden Luuk Plekker te eren. De West­z­i­jde heeft in het leven van Luuk een grote rol gespeeld. Hij zat op de lagere school in de Sta­tion­sstraat op school 9 en liep dagelijks vanaf de Wad­den­bu­urt naar school. Zijn mid­del­bare school was de HBS in de Westzijde/​hoek Ruiter­veer en met zijn huwelijk ging hij wonen in de West­z­i­jde.
En nog weer later heeft Luuk in zijn vrije tijd de hele West­z­i­jde van voor tot achter aan beide kan­ten gefo­tografeerd.
De naam en de bankjes zijn een ver­rijk­ing voor de West­z­i­jde en de stad.

Joomla tem­plates by a4joomla