Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Usted puede coordinar venta un profesional de la salud para tratar la causa raíz de su disfunción eréctil. El tipo de tratamiento que escoja es una decisión personal. Sin embargo, usted también se puede beneficiar hablando con su pareja sobre el mejor tratamiento para ustedes, como pareja.

Ber en Uut Huls­ing (en Hisko)
Van onze redac­tie, Ruud Mei­jns

Onlangs was het pro­gramma ‘Andere Tij­den’ een aflev­er­ing met de titel ‘ Met com­mu­nis­ten speel je niet’. In de aankondig­ing stond; Na de bevri­jd­ing wor­den de com­mu­nis­ten geroemd als verzetshelden, als organ­isatoren van de Feb­ru­ar­is­tak­ing, maar tij­dens de Koude Oor­log slaat de stem­ming om.

BUHulsing

Foto: Ben van Meeren­donk (1948)

Slachtof­fers van hun over­tuig­ing
Ber en Uut Huls­ing had­den dat zeker herk­end, want ook zij kre­gen te maken met een tegen­wind door de veran­derende stem­ming. Uut Lubbes, van het Ame­land waar haar vader een café had, begon al vroeg met zin­gen. Ze haalde de krant in 1927 met een uitvo­er­ing van de ULO-​school in Ons Huis op de Gedempte Gracht. Na de oor­log had ze, met echtgenoot Ber Huls­ing, een engage­ment bij het G.G.-cabaret (Gaat Goed-​cabaret) van de vet­er­aan Jan Musch. Van haar is het liedje — Van Jou Heb Ik Niets Meer Geho­ord — nog op You Tube te horen. Ze wer­den veel met de com­mu­nis­tis­che par­tij geas­so­cieerd en dat brak ze tenslotte op. Op de foto uit 1948 bij een optre­den op het Waarhei­d­fes­ti­val. Een door de krant De Waarheid van de Com­mu­nis­tis­che Par­tij Ned­er­land (C.P.N.) geor­gan­iseerd festijn.

BUHulsing2Het café van Lubbes op het Ameland


Maar de com­mu­nis­ten kwa­men langza­mer­hand in het ver­domhoekje te zit­ten en dat merk­ten Ber en Uut Huls­ing ook. Een uit­ge­breid ver­haal over Ber en Uut Huls­ing kunt u lezen op de site van Erik Schaap: https://​meitot​mei​.nl/​b​e​r​-​e​n​-​u​u​t​-​h​u​l​s​i​n​g​/

Maar tal­ent had­den Ber en Uut Huls­ing en soms slaat dat een gen­er­atie over en laten de kleinkinderen weer van zich horen. Ik kende de ani­matieseries ‘Undone’ maar pas later leerde ik dat de Ams­ter­damse Hisko Huls­ing één van de mak­ers is..

Hisko:
BUHulsing3Klein­zoon Hisko is een gevierd inter­na­tion­aal ani­ma­tor van o.a. ani­matiefilms als ‘Undone’. Hij vertelde in het radio­pro­gramma ‘Nooit meer slapen’ dat het com­mu­nisme in de fam­i­lie wel eens tot hevige debat­ten lei­dde. Zijn moeder is een Tsjechis­che die in 1968 met zijn vader zou trouwen. Op het moment dat zij over was in Ams­ter­dam vie­len de Russen Tsjechië bin­nen en is ze nooit meer terug gegaan.

Zijn grootoud­ers, Uut en Ber Huls­ing, com­mu­nis­ten die in de tweede W.O. in het verzet had­den gezeten, bleven geloven in het com­mu­nisme. Die twee ver­schil­lende zienswi­jzen gaven nog wel eens een con­flict aan tafel met een wijn­tje.
https://​www​.wiki​wand​.com/​n​l​/​H​i​s​k​o​_​H​u​l​s​i​n​g

Joomla tem­plates by a4joomla