Panorama zaandam by Tilemahos Efthimiadis

Feestelijke open­ing Zaansshopje
Van onze redactie, Ans Pieper

Zaansshopje4

14 juni 2023
Van­mid­dag om 14.00u werd kled­ing­weggeefwinkel Het Zaansshopje bij Wijk­cen­trum de Zuid­hoek geopend. Met een druk op de rode knop lieten vri­jwilligers Inge Fraiquin, Linda Tijhof en Vanessa Milop de con­fetti op het plaat­sje regenen.

Zaansshopje1

Een vrolijke toe­s­tand, maar een beetje emo­tion­eel waren ze ook wel. Eerder wer­den er wel kled­ing­beurzen in de Zuid­hoek gehouden. Daar­van ston­den er overal dozen met kled­ing in het buurthuis tot in de vochtige kelder aan toe. Vijf jaar heeft het de dames gekost om tot een eigen plek te komen. Maar het is ze gelukt. Het ziet er fris uit. Op de planken staan krat­ten met gesor­teerde kled­ing voor dames, heren en kinderen.

Zaansshopje3
Er is veel behoefte aan de kled­ing. Mensen met een krappe beurs hebben al moeite om voor elke dag eten te kopen. Daar komt de kled­ing dan nog bij.

Zaansshopje2Vanaf mor­gen 15 juni 2023 is de kled­ing­weggeefwinkel geopend.
De open­ingsti­j­den zijn maandag en don­derdag van 9.0012.00u.
Het adres is Wilgen­straat 11, achter buurthuis de Zuid­hoek. Je kunt via het hek bij de winkel komen. Er wordt niets gereg­istreerd. Iedereen is welkom.

Willem Kwast, beheerder van ver­schil­lende buurthuizen waar onder De Zuid­hoek werd verrast.

Bin­nenkort gaat hij met pensioen.

Om Willem te bedanken voor alle steun bij de tot­stand­kom­ing van Het Zaansshopje werd het plaat­sje voor de winkel omge­doopt tot Willem Kwast­plein.

Joomla tem­plates by a4joomla